Olen yksi Friend of the Planet -palkinnon saajista

Friend of the Planet -palkinto

Skeptical Science -verkkosivusto, jossa minä olen myös mukana, on saanut tämän vuoden National Center for Science Educationin (NCSE) Friend of the Planet (planeetan ystävä) -palkinnon. Tänä vuonna palkinnon saivat myös Texas Tech -yliopiston ilmastotutkija Katherine Hayhoe sekä Guardianissa ilmastoaiheista kolumnia kirjoittavat Dana Nuccitelli (joka on myös mukana Skeptical Sciencen toiminnassa eli hän sai tämän palkinnon kahta kautta) ja John Abraham.

NCSE:n toiminnanjohtaja Ann Reid kertoo: “Kaikki Friend of the Planet -palkinnon saajat ovat loistavia ilmastoaiheiden kommunikoijia erilaisilla, toisiaan täydentävillä tavoilla. Katherine Hayhoe on erittäin hyvä luomaan yheyksiä tieteen ja yhteisön välille. Dana Nuccitelli ja John Abraham antavat jatkuvasti ajankohtaisia kommentteja viimeisimpiin tapahtumiin. Skeptical Science on yksinkertaisesti vertaansa vailla oleva, valtava, ajantasainen ja syvällinen lähde tarkalle ja helposti ymmärrettävälle tiedolle ilmastonmuutokseen liittyvästä tieteestä.”

NCSE on järjestö, joka tuottaa tietoa ja resursseja kouluille, jotta evoluution ja ilmastonmuutoksen opetus tapahtuisi asianmukaisella tavalla, eikä kreationismia ja ilmastonmuutosdenialismia saataisi ujutettua koulujen opetusohjelmiin. Järjestöllä on 5000 jäsentä tutkijoista tavallisiin kansalaisiin.

Friend of the Planet -palkinto on jaettu vuodesta 2014 alkaen henkilöille tai järjestöille, jotka ovat toimillaan edistäneet NCSE:n asiaa. Vuonna 2014 palkinnon voittivat tunnetut ilmastotutkijat Richard Alley ja Michael E. Mann. Vuonna 2015 voittajia olivat ilmastonmuutosdenialismin historiaa tutkinut Naomi Oreskes, ilmastonmuutokseen liittyvää tiedotustyötä tehnyt Greg Craven ja koululaisille ilmastonmuutostietoa tuottanut Alliance for Climate Education -järjestö. NCSE jakaa myös Friend of Darwin -palkintoa, joka on Friend of the Planet -palkintoa vastaava, mutta koskee evoluutioon liittyvän tiedon edistämistä.

Minun roolini Skeptical Sciencessa on enimmäkseen taustatoimija ja varsinaisia kirjoituksia julkaisen siellä harvakseen. Viimeisimmässä kirjoituksessani Skeptical Sciencessa kerroin, että ilmastotutkija Wally Broecker ei yleisen luulon vastaisesti keksinytkään termiä “ilmaston lämpeneminen”.

Advertisements
Posted in Ilmasto. Comments Off on Olen yksi Friend of the Planet -palkinnon saajista
%d bloggers like this: