Arskan ympäristö

Tämän uuden blogini nimeksi valitsin Arskan ympäristö, koska “ympäristö” sanana kuvaa kaikkea mitä ympärilläni tapahtuu. Voin siis tämän nimen alla kirjoitella mistä tahansa aiheesta. Toisaalta vakavampihenkisissä, yhteiskunnallisissa aiheissa minua kiinnostavat lähinnä ympäristökysymykset.

Mitä Arskan ympäristöön sitten kuuluu? Ympäristöni jakautuu työelämän ja vapaa-ajan ympäristöihin. Työelämästä en viitsi täällä jauhaa, joten kirjoituksien aiheet täällä kohdistuvat harrastuksiini ja kiinnostukseni kohteisiin. Näitä ovat:

– Ilmastotiede. Ilmastotieteestä olenkin jo blogannut paljon. Olen yksi kirjoittajista blogissa Ilmastotieto. Juttujani on myös julkaistu CO2-raportissa. Englanninkielellä julkaisen omassa AGW Observer -blogissani, sekä maailmanlaajuisesti hyvin suositussa Skeptical Science -blogissa.

– Tähtitiede. Tästäkin aiheesta minulla on oma englanninkielinen blogi, Anomalous Redshift Investigator. Tähtitieteessä teen myös hiukan tutkimusta ja olen julkaissut yhden tutkimuksen tältä alalta.

– Luonto. Olen joskus ajatellut, mikä minun luontoon liittyvä harrastukseni voisi olla nimeltään ja päädyin nimeen “Suomen makroskooppiset eliölajit”. Tähän tietysti tulee muutos heti, kun hommaan mikroskoopin.

– Musiikki. Olen raskasta rokkia soittavan harrastebändin kitaristi. Kuuntelen myös muiden bändien tuotoksia.

– Jalkapallo. Pelaan ikämiesjalkapalloa SV Oldtimers -joukkueessa. Pelaamme 40- ja 45- vuotiaiden sarjoissa.

– Muut kiinnostuksen kohteet ovat mitä milloinkin.

Lisäksi mainittakoon se, että kirjoitteluni ilmastotieteeseen liittyen ovat Ilmastotieto-blogissa olleet hyvin faktapitoisia, mutta tässä omassa blogissani saatan joskus julkaista myös mielipidekirjoituksia. Yritän tosin ilmaista selvästi, milloin kirjoitan mielipiteitä ja milloin faktaa.

Mielipiteeni ovat tosin usein melko vankasti faktoihin perustuvia. Lähestymistapani tieteellisiin aiheisiin on nimittäin sellainen, että otan asioista selvää ennen mielipiteeni muodostamista. Minulla on oikeastaan sellainen perusfilosofia, etten usko mihinkään ennen kuin olen nähnyt asian itse. Tämä ei tietysti ole aina mahdollista, joten joskus saatan uskoa jollain tasolla teoreettiseen tietoon, jos se tuntuu järkevältä. Yleensä pyrin kuitenkin nojaamaan havaintotietoihin teorioiden sijasta. Tähän aiheeseen liittyen yksi tavanomaisesta poikkeava ominaisuus minulla on se, että hankin tietoni suoraan tieteellisistä julkaisuista, enkä juurikaan hanki tietoa tavallisesta mediasta.

No, tämä nyt eksyi hiukan liikaa filosofoinnin puolelle, joten jätetään asia toistaiseksi tähän. Tervetuloa seuraamaan blogiani. En kuitenkaan lupaa minkäänlaista julkaisutaajuutta. Kirjoitan silloin, kun on jotain sanottavaa jostain. Tätä kirjoittaessa blogin ulkoasu on vielä aika karu, mutta kaunistelen sitä pikkuhiljaa. Lisään myös esittelysivun sekä muita toimintoja sivupalkkeihin lähiaikoina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: